Çankırı Şehit Yusuf Çelik Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Cumhuriyet Mah. Alparslan Türkeş Bulvarı No 48 Merkez / ÇANKIRI
Vizyon
Tüm öğrenci ve yetişkinleri koşulsuz kabul eden, gönüllülük, gizlilik ve seçme özgürlüğü ilkelerine bağlı işbirliği ile yürütülen ve bilimselliği temel alan bir anlayışla hizmetlerini sürdürmektir.
Misyon
Öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerine, eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre en üst düzeyde yararlanmalarına ve gizil güçlerini en uygun şekilde kullanmalarına ve geliştirmelerini sağlamaya yönelik hizmet vermektir.
İl genelinde birçok başarılı projede imzamız vardır.
Kütüphane Kitap Sayısı :172
Öğretim Şekli :Resmi tatiller dışındaki mesai saatleri içerisinde kurumumuz hizmete açıktır.
Mesai Saatleri: 08.00-12.00 ve 13.00-17.00
Çankırı şehirler arası otobüs terminaline yürüme mesafesindedir.
Yerleşim Yeri
Çankırı merkez nüfusu:82.000 İlçeleri ile birlikte toplam nüfus:192.000 Çankırı´nın 11 ilçesi bulunmaktadır. İlimizde sadece il merkezinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi mevcuttur. Özellikle kaya tuzu çok meşhurdur. Yaren kültürü de Çankırı için önemli bir değerdir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezindedir. Eski Valilik binasına 50 metre uzaklıktadır. (Güneş İlkokulu ve Çankırı Öğretmenevi´nin yanındadır.)
Proje Çalışmaları
Özel Eğitim ve Rehberlik alanında yerel ve ulusal bir çok proje yürütülmektedir.