Ara

2023-2024 PDR HİZMETLERİ YEREL HEDEF:SINIR KOYMA  OLARAK BELİRLENMİŞTİR.

Tem

Sınavla öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirme için tercih yapan 1 milyon 14 bin 675 öğrencinin yüzde 95'i tercihlerine yerleşti. Depremzede öğrenciler için açılan kontenjanlara başvuranların tümünün yerleştirmesi yapıldı.

Tem

17-18 Haziran 2023 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2023-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Haz

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (YKS) sınavları sonrasında öğrencilerimizin bir üst öğrenim kurumlarına geçişlerinde profesyonel destek sağlamak amacıyla tercih  danışmanlığı hizmeti rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ile yürütülmektedir.

May

Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5', 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.   3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek sınavın başvuruları, 29 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında alınacak.

Mrt

"Kaynaştırma/Bütünleştirme Kapsamında Sunulan Destek Eğitim Odası Hizmetinde Eğitim Uygulamaları Semineri" ÖBA'da yayımlandı.

Kaynaştırma/Bütünleştirme Yolu ile Eğitim Uygulamaları kapsamında eğitimlerini sürdüren özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile çalışan öğretmenlerimiz için hazırlanan "Kaynaştırma/Bütünleştirme Kapsamında Sunulan Destek Eğitim Odası Hizmetinde Eğitim Uygulamaları Semineri" Öğretmen Bilişim Ağı'nda (ÖBA) erişime açıldı.

Ock

Çankırı Şehit Yusuf Çelik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından çocuklar ve aileler için hazırlanan ''Geleneksel ve Aile Oyunları'' isimli e-dergi yayımlandı.

Ock

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile çalışan öğretmenlerimiz için hazırlanan "Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Hazırlama Semineri", Öğretmen Bilişim Ağı'nda (ÖBA) erişime açıldı.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerine alınacak öğrencileri belirlemek üzere 2022-2023 eğitim öğretim yılında yapılacak olan öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ait kılavuz yayımlanmıştır.  İlimizde öğretmenlerimiz için bilgilendirme eğitimleri tamamlanmıştır.

Ock

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin anayasa ve kanunlarla koruma altına alınan yasal hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla " Özel Eğitim İhtiyacı Olan Bireylerin Yasal Hakları "  isimli kitap Bakanlığımız tarafından yayımlanmıştır.

Ara

DİJİTAL OYUN; Elektronik ortamda kişilerin karşılıklı şekilde bir araya gelerek mücadele ettikleri ortamlar olarak günümüz dünyasında var olmaktır.

Ara

Zinciri Kırma Tekniği Nasıl Uygulanır?

Hedeflerini belirle ve bu hedeflerin için her gün mutlaka bir şeyler yap. Aktiviteyi yaptığın günü boya.

Bu bazen 21 günlük olur bazen bir aylık ya da daha uzun zaman, bu tamamen size, hedefinize ve amacınıza bağlıdır.