T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Çankırı Şehit Yusuf Çelik Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Okula Uyum Süreci Başladı.!

2023-2024 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul ve ortaokula başlayan öğrencileri kapsayan uyum eğitimi ve rehberlik çalışmaları ilimiz okullarında başladı.

2023-2024 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul ve ortaokula başlayan öğrencileri kapsayan uyum eğitimi ve rehberlik çalışmaları ilimiz okullarında başladı. Öğrencilerin yeni okullarına uyum ve adaptasyonunu hedefleyen eğitimler aynı zamanda bazı rehberlik faaliyetlerini de kapsıyor.

Okul öncesi eğitime, ilkokul 1' inci sınıfa, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde 9'uncu sınıfa başlayacak öğrenciler için 04-08 Eylül 2023 tarihleri arasında uyum (oryantasyon) eğitimleri yapılacak. Ayrıca, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9'uncu sınıflarına yönelik rehberlik ve uyum çalışmaları ise 11-15 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Eğitimler sayesinde öğrenci, veli ve öğretmen işbirliğini artırmak ve geliştirmek hedeflenirken, veli eğitimi programları sayesinde ise kazanımlar, akademik ve sosyal faaliyetler ve okul çalışmaları hakkında bilgiler de velilere sunulacak. Etkinlikler kapsamında velilere yönelik "Çocuğum Okulda" sunumları gerçekleştirilecek. Eğitimlerde okul yöneticileri, sınıf öğretmenleri ve okul rehber öğretmenleri velileri bilgilendirme çalışmaları yürütecekler. Çalışmalar kapsamında ayrıca, veliler, çocuklarıyla birlikte gruplar halinde okula gelerek sınıflar, rehberlik servisi, kütüphane, okul bahçesi, giriş-çıkış ve sınıf kuralları gibi okulun iç ve dış mekanları hakkında öğretmenlerinden bilgiler alacaklar.

Uyum eğitimleri kapsamında kurumumuz psikolojik danışmanları tarafından okulöncesi ve ilkokul öğrenci ve velilerine eğitimler düzenlenmiştir. Öğretmenlerimize uyum haftası ile ilgili müşavirlik yapılmıştır. Rehberlik Hizmetleri Bölüm başkanı Psikolojik Danışman Mehmet Bozkurt tarafından MKE Tophane İlkokulu ve Hazım Dağlı İlkokulu; Psikolojik Danışman H.Avni Simitci tarafından Karatekin İlkokulu; Psikolojik Danışman Gökhan Gülnar tarafından Mareşal Çakmak İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu; Psikolojik Danışman Hande Arısoy tarafından Yarenler Anaokulu ve İstiklal Anaokulu ziyaretlerinde bulunulmuş ve okula uyum etkinlikleri düzenlenmiştir.

Okul uyum eğitimlerinin ve yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını dileriz.

 

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okula Uyum Broşürü için Tıklayınız.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okula Uyum Süreci e-bülteni için Tıklayınız.

 

08-09-202308-09-2023

    

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.09.2023 - Güncelleme: 08.09.2023 14:31 - Görüntülenme: 203
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
Okula Uyum,